Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2014

Βιογραφικό σημείωμα

Μαρία Α. Καραμολέγκου
http://www.artmaraki.gr
Γεννήθηκα στην Ερμούπολη Σύρου, στις 14 Απριλίου 1967


ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Τμήμα Γραφιστικής της σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του Τ.Ε.Ι Αθήνας το 1985. Πτυχίο της Γραφιστικής: ¨Πτυχιούχος Γραφίστας Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Τ.Ε.)"

Από τις 24/1/2005 είμαι ενταγμένη στο Μητρώο Εκπαιδευτών Σ.Ε.Κ. του Ε.ΚΕ.ΠΙΣ. στην κατάταξη σε Τετραψήφια επαγγελματική κατηγορία κατά ΣΤΕΠ-92, σαν Διδακτικό προσωπικό ιδιωτικών επαγγελματικών και τεχνικών σχολών, με αρ. μητρώου 414685.


ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Στοιχειώδης εκπαίδευση: 1ο Δημοτικό σχολείο της Ερμούπολης
Δευτεροβάθμια εκπαίδευση: 1ο Γυμνάσιο και το 1ο Γενικό Λύκειο Ερμούπολης.


ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: Ελεύθερος Επαγγελματίας
Έκανα έναρξη επαγγέλματος με δραστηριότητες “Γραφίστας Ζωγράφος” στις 10 Ιουλίου 1989. Έκτοτε ασχολούμαι με τη φιλοτέχνηση εντύπων. Οι εργασίες που έχω αναλάβει σαν ελεύθερος επαγγελματίας καλύπτουν τη φιλοτέχνηση μεγάλης γκάμας εντύπων όπως, μικροέντυπα, προσπέκτους, αφίσες, σχεδιασμός εταιρικών ταυτοτήτων - σημάτων -logo, διαφημιστικές καταχωρήσεις, φιλοτέχνηση τουριστικών οδηγών, συσκευασίες προϊόντων, κυτιοποιίες, επιμέλεια εκθεσιακού χώρου (περιπτέρου), εξώφυλλα βιβλιών ειδικές μακέτες για μεταξοτυπίες φλεξογραφίες κ.λ.π.


ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΕΚΔΟΤΙΚΟΥΣ ΟΙΚΟΥΣ
Από το καλοκαίρι του 1989 έως και το Σεπτέμβριο του 1996 συνεργάστηκα με την εταιρία Eκδόσεωv Τουριστικών Οδηγών ''Summer Editions'' του κυρίου Ιωάννη Χωματά, για την οποία φιλοτέχνησα τα εξώφυλλα των οδηγών της, διαφημιστικές καταχωρήσεις, προσπέκτους για ξενοδοχεία, εστιατόρια, λογότυπα, αφίσες και γενικά κάθε είδους τουριστικά και διαφημιστικά έντυπα..

Από το 1995 έως και τον Μάρτιο του 2004 συνεργάστηκα με τη '' Β. Γκιούρδας Εκδοτική'' για την οποία φιλοτέχνησα τα εξώφυλλα βιβλίων της, τιμοκαταλόγους, αφίσες, δαφημιστικές καταχωρήσεις, σήματα και γενικά σχεδον όλα τα έντυπα της εταιρίας που χρειάζονταν καλλιτεχνική σχεδίαση.

Από το καλοκαίρι του 2010 συνεργάζομαι με τον εκδοτικό οίκο “ Δίσιγμα” για τη φιλοτέχνηση των εξωφύλλων των βιβλίων τους.


ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
Το διδακτικό έτος 2002 - 2003 δίδαξα στην ιδιωτική σχολή “Intergaphics” το μάθημα “γραφιστική εργαστήριο” στο δεύτερο έτος και στο μεταπτυχιακό τμήμα.


ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
Αγγλική: Diploma in English of “The Progressive English Group of London” Ιούνιος του 1982 Level Lower

Γαλλική: “Rιpublique Francaise, Ambassade de France a Athenes, Diplome de Langue Fraηcaise” το 1983

Ιταλική: Kαλό επίπεδο επικοινωνίας


ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
Ταξίδια, ζωγραφική, διάβασμα.

1 σχόλιο:

  1. Μμμμ, συντηρούμε και blog artmaraki? Σε βλέπω δυναμική τώρα τελευταία

    ΑπάντησηΔιαγραφή